Asiatisk lax i ugn med avokadokräm

0kommentarer

Detta måste ni testa!
 
Ingredienser, 4 port

500 g skinn- och benfri laxfilé i bit

Marinad
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 msk honung
 
Avokadokräm
2 avokador
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt
 
Sätt ugnen på 200°C.

Marinad 
Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och låt stå.

Avokadokräm 
Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa eller mixa med wasabi, limejuice och salt.
Ställ in laxen i ugnen ca 15 minuter, tills den är klar. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.
Servera laxen med avokadokräm.
Basmatriris är gott som tillbehör, men jag valde wokade grönsaker för ett nyttigare alternativ.
 
Ica.se

Kommentera

Publiceras ej