Tre strimlors sallad

0kommentarer

Recept från förra helgen
På bilden är även Fläskfärsfylld äggravioli

Ingredienser, 2 port

1 medelstor morot, skalad och fint strimlad
100 g färska böngroddar(går även bra med konserverade)
10 cm gurka(ungefär 100g), fint strimlad
½ tsk salt
1 tsk socker
2 tsk risvinäger
1/4 kycklingbuljongtärning
2 tsk sesamolja
 
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Tillsätt morötter och böngroddar. Låt vattnet koka upp igen, häll av i ett durkslag och skölj dem med kallt vatten och låt droppa av.
Lägg dem i en stor skål med gurkstrimlorna. Tillsätt de andra ingredienserna och blanda ordentligt.
 
Stapla strimlorna så högt du kan; det blir en färgggrann, inbjudande anrättning. Om du gillar kryddstark mat kan du tillsätta några droppar chiliolja innan du blandar salladen.

Kommentera

Publiceras ej