• Svullnader går ner eller försvinner.
• Du blir piggare, får klarare tankar och minns bättre.
• Det minskar eller tar bort förkylning och allergi.
• Humöret blir jämnare.
• Huden blir mjukare, mindre torr och smidig.
• Det ger starkare hår och naglar.
• Det minimerar eller eliminerar problem med gaser, magont och svullen buk.
• Det minskar smärta och ledvärk eftersom inflammationen minskar.
Marinerade grönsaker, oliver i vitlök, söt paprika med het feta, kalkonköttbullar och solbiffar gjord på kalkonkött, fetaost, soltorkadetomater och oliver. Ge mig en saluhall i Landskrona nu!
Ekologiska dumplings med 3 olika fyllningar, glasnudelsallad och iste på Beijing8 i Göteborg.
Sprid ut dem på två bakplåtspappersklädda plåtar. Blanda kanel och
ingefära, strössla detta över chipsen.
Värm ugnen till 100 grader och sätt in plåtarna. Torka dem i 4 timmar
i ugnen, låt plåtarna byta plats efter 2 timmar.
Perfekt till en lättare lunch. Jag brukar dela upp det i 4 portioner.
Idag testade jag Jamie Olivers recept på just denna rätt, och med lite småändringar så lyckades jag komma så nära Zapatas-quesadillasen som jag någonsin gjort!(:
Trotts att huvudtanken med denna bloggen är hälsa, så kommer jag aldrig lägga upp en fasad eller hymla med sanningen:
-Jag äälskar pizza, kebab, chilicheese, snacks och i princip allt som innehåller ost.
-Att se mig skutta av glädje till träningen händer väldigt sällan(däremot kommer glädjen alltid i efterhand).
-För det mesta föredrar jag festkvällar med mycket vin framför en lugn kväll framför tvn.
MEN, mitt intresse för hälsa är heller ingen fasad, jag tycker det är spännande och givande att lära mig om mat och dess effekt på människan. Sen är det även utmanande och kul att hitta goda maträtter som gör mig till en sund person och får mig att må bra.
Så mitt syfte är enbart att inspirera, både mig själv och andra med dålig självdisciplin:P
Tro på dig själv! Självdisciplinen kan växa! Det har den gjort för mig:)
I <3 Food...
Jag tycker aldrig att man ska utesluta någon mat helt och hållet. Men ha i åtanke att vi har faktiskt bara en kropp, och den ska vi leva med i resten av våra liv! Så snälla förstör inte den med onödiga sjukdomar som vi faktiskt kan motverka!
Hälsa innefattar inte bara mat, utan även ekologiskt och sättet vi tänker, men mer om det i ett annat inlägg:)
500 g skinn- och benfri laxfilé i bit
Marinad
finrivet skal av 1 lime
2 msk färskpressad limejuice
1 msk japansk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 msk honung
1 msk wasabi (från tub)
1 msk färskpressad limejuice
1 krm salt
Marinad
Avokadokräm
Ställ in laxen i ugnen ca 15 minuter, tills den är klar. Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.
Servera laxen med avokadokräm.
1 medelstor gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g mager fläskfärs
1 dl chilisås
1 msk pepparrot på tub
1/2 dl vatten
3 msk kinesisk soja
1/4 tsk grovmalen svartpeppar
1 msk vinäger
350 g vermiceller
1/2 stor slanggurka
1/4 purjolök
Sätt på vattnet i kastrullen på spisen. Skala och finhacka lök och vitlök. Bryn färsen i en stekpanna i ca 10 minuter på ganska hög värme.
Tillsätt lök, chilisås, pepparrot, vatten, soja, vinäger, svartpeppar, salt och vitlök. Rör om och sjud utan lock i ca 8 minuter. Koka nudlarna. Skala sedan gurkan och tärna den i 1/2 cm stora tärningar.
Skölj purjolöken och skär även den i 1/2 cm stora bitar. Lägg nudlarna i en skål och häll över fläsksåsen. Strö över gurk- och purjolöksbitarna och servera.
Recept.nu
1,5 pressade vitlöksklyftor
0,5 tsk svartpeppar
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk koriander
1 krm chilipeppar
1 dl vatten
1,5 msk rapsolja