Soygurt vanilj, krossade linnfrön och quinoapuffar.
 
Bättre för miljön och bättre för resenärer...
 
"Vissa av de industriella kinesiska satsningarna pekar i riktning mot ett allt större miljöansvar hos de kinesiska myndigheterna. Ett exempel är satsningen på järnvägstrafik, där höghastighetstågen måhända kommer att konkurrera ut stora delar av flygtrafiken. Kina har sedan några år världens snabbast växande linjeutbyggnad för höghastighetståg. I december 2012 invigdes den sista delen i förbindelsen mellan Beijing och Guanzhou (Kantoon), vilket innebär att man nu kan resa de 230 milen från huvudstaden till södra Kina på c:a 8 timmar mot tidigare 22. Noterbart inför framtida resande är att kineserna tagit initiativ till planeringen av en höghastighetsbana från Beijing till London, via S:t Petersburg. En resa som kommer att ta c:a 2 dygn. Det kan jämföras med den klassiska Transsibiriska järnvägen som tar passagerarna från Moskva till Beijing på en vecka."
 
Sallad med fetaost, bladspenat, röd mangold, avokado, gurka, röda/gula tomater, kapris, röd jalapenjo, och ekologiska gröna oliver och röd/grön paprika.
En sås med crème fraîche, avokado, koriander och chiliröra.
Ekologisk nötfärs och tacokrydda.
 

En enkel lunch som endast består av keso, ägg, mjöl, sambal oelek, kalkonskivor och shalottenlök.
 
 


Vilken kvinna!
Älskar detta uppträdande hon gjorde på Billboard awards  2011.
 
För att underlätta i matlagningen så tänkte jag gå igenom vilka ingredienser jag använder. Sålänge man har basvarorna hemma så är det inte mycket mer som behöver inhandlas inför en asiatisk maträtt.
 

 
Soja är som dem flesta vet en av de vanligaste ingredienserna i Asiatisk matlagning.
Det finns en del olika soja-sorter att gå igenom, så jag börjar med den jag använder mest,
Shēngchōu (生抽), ljus soja, en tunn och ljus variant som är den vanligaste i kinesisk matlagning.
 
Just denna sojan har jag köpt på Asian Food i Landskrona.
I helgen lagade jag grekisk mat till några vänner.
Souvlaki med kyckling, grekisk sallad, halloumi och tzatziki.
...men definitivt en fröjd för smaklökarna!
Omelett och en röra med avokado, keso och kräftstjärtar, toppat med kapris. MMM!
 
100 g smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl vetemjöl
 
Vispa ägg, vaniljsocker och socker. 
Smält smöret, tillsätt sedan chokladen så den också får smälta. Blanda i med det övriga ingredienserna. Rör ner vetemjölet.
Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter.
Baka i 15-20 min i 200 grader (Nästa gång ska jag ta ut den tidigare för att få en ännu kladdigare kaka).
Pudra över florsocker med hjälp av en tesil och servera kakan med valfria bär.