...från Grekland, friterad fetaost med valnötter och honung.

70 år gammalt, men fortfarande lika aktuellt. I detta talet visar Charlie Chaplin en helt ny sida.
Nästan 12 miljoner har sett klippet, så ta dig tid att kolla<3

 

"Diktatorn är skriven, regisserad och producerad av Charlie Chaplin, som hade en avsky för fascism och nazism. Filmen var hans sätt att ge svar på tal och kommentera dessa totalitära ideologier. Filmen gjordes innan USA gick med i kriget och innan man riktigt förstod hur grova och omfattande nazisternas brott var, enligt Chaplin hade han aldrig kunnat skämta så om nazisterna om han hade vetat sanningen."

-Wikipedia

Ost-omelett, tzatziki och en smoothie till frukost.

The black beach.

Sista måltiden): Grekisk sallad och Saganaki.

Vårt hotell i Perissa.





Solnedgång och vinprovning på Santo Wines.





Efter ett pub-besök avlutades kvällen med Eurovision(:
Det är väldigt mycket Grekland nu, jag vet, men måste ju dela med mig av det underbara(:
Delar av den utgrävda staden Akrotiri.





Pyrgos.






The red beach.

Fira.



Klarar mig inte mer än en dag utan Grekisk mat...
Tzatziki, Halloumi, Saganaki och en Grekisk sallad med kaprisen jag köpte i Santorini.
 
(Ursäkta den dåliga bildkvaliteten)

1. Grekiska kryddor
2. Santo nuts, söta jordnötter med sesamfrön
3. Kapris och chili
4. Vitt vin från Koutsoyiannopoulos
5. Santorini Nyketri, vitt vin från Santo Wines

(3.) En liten butik med hemmagjorda grekiska delikatesser...
...där jag köpte kapris och chili-pasta.

(4.) Vin-museum om den familjeägda vingården Koutsoyannopoulos som funnits sedan 1870.
Museet låg 8 meter under jorden och kändes mer som en skräckkammare än ett museum...
...tack vare de aningens missbildade dockorna med sina monotona rörelser.
Kolla bara armarna i relation till huvudet, haha.

(5.) Santo Wines vinprovning.
 
Ekologiskt delux(;
Fler bilder från Thirasia...



















Lava-ön Nea Kameni med sin aktiva vulkan.



Trotts min rädsla för djupt vatten...

...vågade jag simma till de varma källorna och dess röda vatten. Stolt!

Ön Thirasia.
Thirasia är en liten ö med 140 invånare som har den genuint Grekiska känslan.
Bilderna därfifrån förtjänar ett inlägg för sig själv(:
Dagen avslutades med avkoppling vid poolen.

Omelett med ost och tzatziki.
Santorini-sallad med en mild fetaost och tzatziki.
Fetaost-fyllda paprikor.

Saganaki och grekisk sallad.
 
 
Behöver jag nämna att jag älskar det grekiska köket?

Igår upplevde jag en av resans höjdpunkter, en 3 ½ timmes vandring på bergen från Fira(där bilden är tagen) till Oia(längst ut till vänster på bilden).
Det var fysiskt krävande, men helt klart värt det, utsikten, naturen och alla byggnader gjorde det till en perfekt upplevelse.




 


Framme i Oia.

Oia och Fira påminner mycket om varandra som städer. Men måste ändå säga att Oia har det lilla extra.








Har aldrig varit med om ett sådant gästvänligt och mysigt boende förrut. Dessutom är det familjeägt vilket gör det lite extra hemtrevligt. Rekommenderas verkligen!

 

Varje dag får man en liten karaff med ett lokalt vin. Det uppskattar en vin-oholist som jag.


 



Akropolis



Atens arkeologiska museum











Panathinaikostadion

Jooodåsååatteee...haha
 Akropolisklippan och Psiri
Lunch:
 Grekisk sallad, tzatziki och Saganaki(stekt/friterad ost).

Kyckling-gyros.
 
Kvällsmat:
Grekisk sallad och saganaki.
Att flyga kan vara ganska drygt och långtråkigt, men när solen lyser, molnen är så härligt fluffiga och utsikten är vacker, ja, då är det nästan en overklig känsla, så fantastisk världen är!




 
...och inte nog med det, idag hittade jag en ny favoritparfym, då blir man lite extra glad;)
 
 
Om ett dygn är jag i Grekland, ett land jag länge velat besöka och nu är det äntligen dags!
Det blir först två dagars shopping och kultur i Aten, för att sedan flyga vidare till Santorini där
det blir en del utflykter och sol och bad.
Och MAT, låt oss inte glömma maten, det grekiska köket är verkligen något som tilltalar mig,
några rätter har jag provat men desto fler längtar jag efter att få uppleva!
Uppdateringar kommer under resans gång om jag har tid och tillfälle!(:
 
Todeloo!
I fredags var jag på min första spa-upplevelse med mamma i Torekov. Vi fick fantastiskt väder, badade utomhus i en japanska pool, åt god buffé och fick en underbar ansiktsbehandling.
Välmående, check!
 
 En aningens för stor, men dock så mysig:)
 Hej Buddha!
 Sommarfint redan vid 10 på morgonen.
 
 
 
 
 
Delar min status från Facebook även här:
 
 
 
 
Äggröra med ärtor, purjolök, shiitake-svamp, ljus soja, sambal oelek, salt och peppar.
Serverat med gurka, kräftstjärtar, koriander och chilisås.
Några dagar kvar, sen är jag i ost-paradiset:D
Fetaost, Halloumi, Saganaki. Längtar!
 
Jag och Oskar delar kärleken till oooost!
Just denna varianten av detox kände jag inte passade mig, så har därför avslutat den tidigare än beräknat.
Jag känner mig absolut "lättare" och har även gått ner i vikt, men jag hade velat ha större effekt än så. Anledningen till den dåliga effekten är förmodligen för att kosten är för lik med egen (när jag äter nyttigt). 
Men för en person som äter mer "normalt", dvs mycket bröd, pasta, kött och merjerieprodukter så tror jag att denna varianten hade passat alldeles utmärkt(:
Tyvärr blir det därför en tuffare detox för mig nästa gång, om jag nu pallar trycket:P
 
Men trotts att jag inte fått den effekten jag velat så är jag ändå väldigt nöjd att jag provade.
Hädanefter kommer jag alltså dricka mer smoothies och grönsaks-mixar, och det blir dessutom mer vegetariska alternativ och fler soja-produkter. Allt för att få i mig mer och bättre näring.
Så detox-tänket kommer fortfarande stanna kvar ett tag, dock inte till 100%.
 
 Jag och Zazza gjorde en MYCKET god måltid idag...
Rödbetor, vitlöksklyftor, sparris, svamp, sötpotatis och palsternacka toppat med basilika i ugn.
Halloumi med chili, hemmagjord hummus och vegetarisk filé.
Ett glas med ljummet limevatten.
 
Frukost:
Soygurt vanilj, hallon, blåbär och krossade linnfrön.
Grönt te.
 
Lunch:
 
 
Mellanmål:
1 avokado, 70g bladspenat, 10cm gurka, saft från en ½ lime, chili, koriander och 2 dl vatten. 
Mixa.
 
Middag:
Grönsaker i ugn. Sötpotatis, sparris, rödbetor, broccoli, squash och färsk basilika. En sås gjord på avokado, Creme fraiche-soyamjölk, chili, gurka och koriander.
 
 
Mellanmål:
Soygurt vanilj, hallon, blåbär, osaltade nötter, krossade linnfrön och gojibär.
Grönt te.
 
Mycket vatten under hela dagen.
 
 
Vill ni detoxa på samma vis som vackra Gwyneth Paltrow gör, så kan ni hitta hennes matschema här.
 
Ett glas med ljummet limevatten.
 
Frukost:
Bovetegröt med sojamjölk och blåbär.
 
Lunch:
Smoothie, 1 banan, 1 päron, 3 dl Soygurt Vanilj.
Allt känns lyxigare i ett vinglas:)
 
Mellanmål:
1 avokado, 70g bladspenat, 10cm gurka, saft från ½ lime och 2 dl vatten. 
Mixa.
 
Middag:
Wokade grönsaker. Grönt te.
 
Mellanmål:
Soygurt jordgubb, hallon, osaltade nötter, krossade linnfrön och gojibär.
Grönt te.
 
Mycket vatten under hela dagen.
 
Renée Voltaire har fantastiska, ovanliga och varierande ekologiska produkter på sin webbshop.
Just dessa två är dock inhandlande på Ica Kvantum.