Kyckling som vattnas i munnen

0kommentarer

...ja, det är namnet på själva receptet, och ja, det vattnas faktiskt i munnen bara jag tänker på det!
Koushui ji heter det på kinesiska.
 
Ingredienser
 
1 kycklingfilé
1/3 liten purjolök, skuren i 2cm bitar
1cm färsk ingefära, skuren i tunna skivor
2 salladslökar, ficnhackade till garnering
 
Sås:
1 tsk ingefära, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
½ tsk salt
4 tsk mörk soja
1/4 kycklingbuljongtärning
1 ½ msk chiliolja
1 tsk socker
½ tsk risvinäger
½ sesamolja
en nypa seesamfrön
 
Sjölj av kycklingfilén. Koka upp tillräckligt med vatten för att täcka kycklingen helt i en kastrull.
Tillsätt ingefära och purjolök. Tillsätt kycklingfilén och genomkoka den.
Ta upp ur vattnet och låt svalna.
 
Blanda alla såsingredienserna i en skål och ställ åt sidan. Skär kycklingen till ungeför 1 sm långa skivor.
Håll skivorna samman så att du kan lägga upp hela kycklingfilén i ursprungligt skick på serveringsfatet.
Häll såsen över kycklingen och garnera med finhackad grön salladslök.

Kommentera

Publiceras ej